BASIN BÜLTENLERİ

BETONART MİMARLIK YAZ OKULU ANKARA’DA BAŞLADI

30 Temmuz 2019

Mimarlık öğrencileri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından,Baştaş Başkent Çimento A.Ş ve Konya Çimento A.Ş.’nin ana desteğiyle düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde açılış konuşmaları ve ardından atölye sunumlarıyla başladı. 27 Temmuz - 5 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenen Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 30 öğrenci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun açılış konuşmaları, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Nur Çağlar, TÇMB Eğitim Müdürü Sabit Uslu, BAŞTAŞ Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Mesut Altıok, Binat İletişim & Danışmanlık’tan Banu Binat, Mimar Ferhan Yalçın ve Yaz Okulu Küratörü Selda Bancı tarafından yapıldı.

Açılışta ilk olarak söz alan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Nur Çağlar; “Burada sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde çok güçlü bir eğitim kadromuz var, bu süreçte onlarla çalışma fırsatı bulacaksınız. Bu yıl Bauhaus Okulu’nun 100. Yılını kutluyoruz. Okulumuzun da kuruluş amacı ve misyonu Bauhaus Okulu’yla paralellikler taşıyor, örtüşüyor. Üniversite ve Sanayi işbirliği Üniversitemizin önde gelen misyonlarından biri olmuştur. Ayrıca BETONART Mimarlık Yaz Okulu, ilk başladığı tarih olan 2002’den sonra ilk kez yeniden Ankara’da düzenleniyor. Burada sizlerle birlikte olmak hepimiz için çok güzel bir deneyim olacak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplumsal kalkınmaya destek olmak adına BETONART projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Eğitim Müdürü Sabit Uslu, “Ülke ekonomisine sağladığımız katkının yanı sıra gençlerin eğitimi ve gelişimi için de yoğun emek veriyoruz. 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz BETONART Mimarlık Yaz Okulu bunun en büyük örneği; genç mimarların profesyonel dünyaya adım atmalarına ve çimento ile tanışmalarına imkan tanıyoruz. Aynı zamanda gençlerin BETONART Mimarlık Yaz Okulu ile güçlü ve büyük bir ekosisteme giriş yapmalarını ve deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Bu yılki buluşmamızda atölyelerimiz 10 gün boyunca “Standartlaştırma” temasında projeleriyle sahada olacaklar; ortaya çıkacak sonuçları heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun ana destekçisi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden BAŞTAŞ Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Mesut Altıok, “Baştaş Çimento ve Konya Çimento adına hoşgeldiniz demek istiyorum. Ben bir mimar olarak mimarlığı kaynakların tasarımı, teknoloji ve sosyo ekonomik gereksinimlerin bir seremonisi olarak düşündüm. Bu seremonide en çok kullanılan kaynağın ise farklılık yaratan hayal gücü olduğuna inanıyorum. Bu projede yapacağınız mimarilerin de hayalinizdeki tasarımları anlatmanız için bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Akademik danışmanlığını Nur Çağlar’ın, küratörlüğünü Selda Bancı’nın, moderatörlüklerini, Refa Emrali, Jorge Mealha, Alper Aksoy, Serkan Karaaslan, Yunus Özmerdivenli, Ramazan Avcı, Emre Şavural, Fatih Yavuz, Ozan Gürsoy, Aktan Acar, Ferdi Akarsu, Yıldıray Lise, Murat Sönmez, Aslı Özbek ve Nihat Eyce’nin yaptığı BETONART Mimarlık Yaz Okulu, bu yıl “Standartlaştırma” teması ile düzenleniyor. Mimarlık Bölümü’nde 3. sınıfı bitirmiş, 4. sınıfa geçmiş öğrencileri buluşturan ve on gün sürecek olan BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin kapanış gününde öğrencilerin eserleriyle yapılacak sergi açılışı ve ardından sertifika töreni ile sona erecek.